Image by Pirata Studio Film

Veelgestelde vragen

Eten met wensen FAQ

Waarom is het eten in plastic zakken verpakt?


Omdat we geen conserveringsmiddelen willen gebruiken vriezen we de maaltijden in. Daarvoor verpakken we ze in plastic zakken die gevacumeerd worden. Door het vacuüm blijft het eten na ontdooiing nog een paar dagen langer houdbaar.
Waarom zit er bij sommige maaltijden vocht in het zakje na het ontdooien?


Dit komt doordat de groenten bevroren zijn geweest, tijdens het ontdooien loop het vocht eruit. Geen probleem, als u de groenten in een pan opwarmt verdampt het vocht en blijft de smaak in de groenten of de saus.
Hoe lang is het eten houdbaar?


Als de maaltijden bevroren zijn zijn ze zeker 3 mnd houdbaar. Na ontdooien nog 4 dagen.
Hoe warm ik mijn maaltijden op?


Er zijn 3 makkelijke manieren om u maaltijd op te warmen; In een pan, in de magnetron of sous-vide. Zie ons instructieflimpje.
Wanneer en hoe laat worden de maaltijden bezorgd?


Als u een bestelling plaatst in de webshop nemen wij telefonisch contact op om af te spreken wanneer we komen bezorgen, dit bezorgen doen we zelf dus hebben de regie over het hoe en wanneer.
Zit er een minimum aan het aantal maaltijden wat ik bestel om te laten bezorgen?


We bezorgen vanaf 3 maaltijden. Wij staan voor duurzaamheid dus als u meerdere maaltijden tegelijk besteld, is natuurlijk duurzamer. Samen met vrienden, familie, buren bestellen is daarom ook een idee.
Er zijn een aantal dingen niet duidelijk voor me, hoe kom ik aan meer informatie?


U kunt ons altijd bellen met u vraag of een mail sturen. Het is, in overleg, ook mogelijk dat er een consulent langskomt bij u.
Hoe gaat het in zijn werk als de consulent langs komt?


Op afspraak komt ze (gratis) langs met alle maaltijden; - om te laten zien wat het assortiment is. - om te vertellen hoe u het eten het beste opwarmt. Eventueel tegen etenstijd zodat ze u kan helpen in de keuken. - om samen het instructiefilmpje “bereidingswijze” te bekijken.
Hoe weet ik als er nieuwe maaltijden zijn ontwikkeld?


Via www.etenmetwensen.nl of we bellen u hierover.
Waar komen de ingrediënten vandaan die worden gebruikt voor de maaltijden?


Wij werken zoveel mogelijk met producenten uit de nabije omgeving. Onze biologische wijnen komen allemaal uit Italië, door onze huis sommelier uitgezocht.
Is het mogelijk om meerdere dieetwensen met elkaar te combineren?


Zeker, als u bijvoorbeeld koolhydraat arm + vegetarisch wil eten. Vermeld dit dan bij u bestelling bij “aantekening toevoegen”, wij houden dan rekening met u wens als we de bestelling voor u klaarmaken. Noteer hierbij altijd u telefoonnummer, als er iets niet duidelijk is voor ons nemen we contact met u op.
Kan ik dieet wensen die niet in de webshop staan aanvragen?


Zeker. Wij gaan dan bekijken wat de mogelijkheden zijn die wij u kunnen bieden.