Franse uiensoep recept
Klassieker dan dit, vind je ze bijna niet; de Franse uiensoep. Het is supersimpel om te maken, heerlijk om te eten maar staat gegarandeerd voor een portie janken achter het fornuis. Je bent dus gewaarschuwd.
Ingrediënten
50 gr boeren roomboter
750 gr uien, in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
20 gr arrowroot
2 liter runder- of kippenbouillon
250 ml droge witte wijn
1 laurierblad
2 takjes verse tijm
zout en peper
100 gr Gruyere, geraspt
Zo maak je de Franse uiensoep
STAP 1 - Pel de uien en snijd ze vervolgens in ringen. Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem en bak de uien op laag vuur en roer regelmatig om.
Doe dit zeker 20 minuten zodat de uien gaan karamelliseren.
STAP 2 - Voeg de laatste paar minuten de knoflook toe en bak mee. Blus af met de witte wijn, laat even doorkoken zodat de alcohol verdampt. Voeg nu de bouillon, laurier en tijm toe en laat de soep zachtjes pruttelen, ongeveer 15 minuten.
STAP 3 - Los de arrowroot op in wat koud water, schenk dit al roerende bij de soep om te binden. Breng evt. op smaak met zout en peper. Verwijder net voor het opdienen de takjes van de tijm en het laurierblad. Schep op borden, leg er een flinke dot kaas op.
Liever thuisbezorgen?
Sla je de tranen liever over, maar wil je wel genieten van deze soepklassieker? Je hoeft de uiensoep alleen maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron
Bestel 'm hier