top of page

Franse uiensoep recept

Klassieker dan dit, vind je ze bijna niet; de Franse uiensoep. Het is supersimpel om te maken, heerlijk om te eten maar staat gegarandeerd voor een portie janken achter het fornuis. Je bent dus gewaarschuwd.


Ingrediënten

  • 50 gr boeren roomboter

  • 750 gr uien, in dunne ringen gesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 20 gr arrowroot

  • 2 liter runder- of kippenbouillon

  • 250 ml droge witte wijn

  • 1 laurierblad

  • 2 takjes verse tijm

  • zout en peper

  • 100 gr Gruyere, geraspt





Zo maak je de Franse uiensoep


STAP 1 - Pel de uien en snijd ze vervolgens in ringen. Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem en bak de uien op laag vuur en roer regelmatig om.


Doe dit zeker 20 minuten zodat de uien gaan karamelliseren.

STAP 2 - Voeg de laatste paar minuten de knoflook toe en bak mee. Blus af met de witte wijn, laat even doorkoken zodat de alcohol verdampt. Voeg nu de bouillon, laurier en tijm toe en laat de soep zachtjes pruttelen, ongeveer 15 minuten.


STAP 3 - Los de arrowroot op in wat koud water, schenk dit al roerende bij de soep om te binden. Breng evt. op smaak met zout en peper. Verwijder net voor het opdienen de takjes van de tijm en het laurierblad. Schep op borden, leg er een flinke dot kaas op.


 

Liever thuisbezorgen?

Sla je de tranen liever over, maar wil je wel genieten van deze soepklassieker? Je hoeft de uiensoep alleen maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron

Bestel 'm hier

55 weergaven0 opmerkingen
bottom of page