top of page

Geroosterde paprika tomatensoep

Wel gezond eten, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan heb jij het juiste recept gevonden. Je maakt de geroosterde paprika tomatensoep in een handomdraai. Maar het allermooiste moet nog komen. Deze soep is niet alleen supersimpel om te maken, maar is ook nog eens: koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, Halal. Kortom: supergezond!

  • Recept voor 4 personen

  • Koolhydraatarm

  • Glutenvrij

  • Lactosevrij

  • Vegetarisch

  • Veganistisch

  • Halal

 

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s

  • 2 grote uien

  • 8 rijpe tomaten

  • 500 ml water

  • Peper en zout

  • Olijfolie om in te bakken



Bereidingswijze


STAP 1 - Verwarm de oven voor op hetelucht, 180 graden.


STAP 2 - Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en smeer de buitenkant goed in met olijfolie, zorg dat overal een filmpje olie zit. Leg de paprika’s nu met de bolle kant naar boven op een bakplaat en rooster deze totdat ze een beetje zwart gaan blakeren.


STAP 2.1 - Na ongeveer een half uur schep je ze in een schaal, folie erover zodat ze luchtdicht afgesloten zijn. Zo laten de velletjes makkelijk los en kun je deze eraf halen zodra de paprika’s afgekoeld zijn.


STAP 3 - Was ondertussen de tomaten, snijd deze in vieren. Pel en snijd de uien in grove stukken. Leg deze samen met de tomaten op de ovenplaat, ook hier weer goed besprenkelen met olijfolie. Bak dit een half uurtje in de oven. Af en toe omscheppen om verbranden tegen te gaan.


STAP 4 - Als alles gaar is schep je de groenten in een pan en maal je er een dikke soep van met een staafmixer. Naar wens aanlengen met water, het lekkerst is het als de soep heel dik is. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Liever thuisbezorgen?

Bestel 'm hier


Je hoeft de soep alleen maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron.




75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page