Glutenvrij recept: Gehaktballetjes in tomatensaus
Een heerlijk glutenvrij recept: Gehaktballetjes in tomatensaus. Maar! Dit recept is niet alleen geschikt voor een glutenvrij dieet. Het recept is ook koolhydraatarm waardoor het prima in een low-carb dieet past.
Recept voor 4 personen
Koolhydraatarm
Glutenvrij
Ingrediënten gehaktballetjes
300 gram gehakt, naar keuze, rund-, H.O.H.- of kippengehakt
2 tenen knoflook
Klein bosje peterselie
1 eidooier
1 dessertlepel arrowroot
Zout en peper
Roomboter
Ingrediënten Tomatensaus
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 blikje tomatenstukjes bio
Olijfolie

Bereidingswijze
Zo maak je de perfecte gehaktballetjes
STAP 1 - Pel de tenen knoflook en hak ze samen met de peterselie fijn.
STAP 2 - Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. Maak balletjes ter grote van een pingpongbal.
STAP 3 - Bak de gehaktballetjes bruin in een koekenpan met roomboter.
Zo bereid je een overheerlijke tomatensaus
STAP 1 - Snijd alle groenten heel fijn.
STAP 2 - Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui, wortel en bleekselderij zachtjes aan. Als de ui glazig is voeg je de tomatenstukjes toe. Voeg naar smaak kruiden erbij,
STAP 3 - Als laatste voeg je de reeds gebakken balletjes toe en laat het samen een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Liever thuisbezorgen?
Geen tijd, maar wel zin in deze overheerlijke gehaktballetjes in tomatensaus ? Geen probleem:
Je hoeft het gerecht alleen maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron. Genieten maar!