top of page

Scampi’s in knoflookolie met gegrilde groenten


  • Recept voor 4 personen

  • Koolhydraatarm

  • Glutenvrij

 

Ingrediënten scampi's

Bereidingswijze Scampi’s in knoflookolie

  • 400 gram Argentijnse scampi’s

  • 1 bol knoflook

  • 1 rode peper

  • Bosje verse peterselie

  • Olijfolie

  • Eventueel, koolhydraatarm of glutenvrij afbak brood


Ingrediënten gegrilde groenten

Bereidingswijze gegrilde groenten

  • 4 gele bieten

  • 4 wortelen

  • 4 rode uien

  • Olijfolie

  • Zout

  • Venkelzaadjes


Glutenvrij en Koolhydraatarme Scampi's in knoflookolie met gegrilde groenten


Bereidingswijze


Zo maak je Scampi's klaar

STAP 1 - Laat de scampi’s in een zeef of vergiet ontdooien.


STAP 2 - Bak het brood af zoals op de verpakking staat. Pel en hak de knoflook samen met de peterselie fijn. Haal de zaadjes uit de peper (als je van pittig houd laat je ze erin zitten) en snijd deze heel fijn.


STAP 3 - Schenk flink wat olijfolie in een wokpan en bak de scampi’s in een paar minuten gaar, bak de knoflook en peper de laatste 2 minuten mee. Strooi de verse peterselie erover en serveer meteen.


Zet het brood, op een plank, op tafel. En zet pan scampi’s op tafel met een grote opscheplepel erin. Genieten maar.


De gegrilde groenten maak je zo

STAP 1 - Verwarm de oven voor op 200 graden / hete lucht oven op 180 graden.


STAP 2 - Schil ondertussen de groenten en snijd deze in hele grove stukken.


STAP 3 - Schenk een laagje olie in schaal, meng hier de kruiden doorheen en hussel de groenten voorzichtig door de olie. Zorg dat de uien niet helemaal uit elkaar vallen.


STAP 4 - Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de groenten hier op, schenk de resterende olie over de groenten. Bak 15 minuten in de oven, schep de groenten voorzichtig om met een spatel en bak nog eens 10 minuten.

 

Liever thuisbezorgen?

Geen tijd of zin om deze overheerlijke scampi's met gegrilde groenten zelf te maken?


Bestel 'm hier


Je hoeft de Scampi's en gegrilde groenten alleen maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron.




80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page