Scampi’s in knoflookolie met gegrilde groenten
Recept voor 4 personen
Koolhydraatarm
Glutenvrij
Ingrediënten scampi's
Bereidingswijze Scampi’s in knoflookolie
400 gram Argentijnse scampi’s
1 bol knoflook
1 rode peper
Bosje verse peterselie
Olijfolie
Eventueel, koolhydraatarm of glutenvrij afbak brood
Ingrediënten gegrilde groenten
Bereidingswijze gegrilde groenten
4 gele bieten
4 wortelen
4 rode uien
Olijfolie
Zout
Venkelzaadjes

Bereidingswijze
Zo maak je Scampi's klaar
STAP 1 - Laat de scampi’s in een zeef of vergiet ontdooien.
STAP 2 - Bak het brood af zoals op de verpakking staat. Pel en hak de knoflook samen met de peterselie fijn. Haal de zaadjes uit de peper (als je van pittig houd laat je ze erin zitten) en snijd deze heel fijn.
STAP 3 - Schenk flink wat olijfolie in een wokpan en bak de scampi’s in een paar minuten gaar, bak de knoflook en peper de laatste 2 minuten mee. Strooi de verse peterselie erover en serveer meteen.
Zet het brood, op een plank, op tafel. En zet pan scampi’s op tafel met een grote opscheplepel erin. Genieten maar.
De gegrilde groenten maak je zo
STAP 1 - Verwarm de oven voor op 200 graden / hete lucht oven op 180 graden.
STAP 2 - Schil ondertussen de groenten en snijd deze in hele grove stukken.
STAP 3 - Schenk een laagje olie in schaal, meng hier de kruiden doorheen en hussel de groenten voorzichtig door de olie. Zorg dat de uien niet helemaal uit elkaar vallen.
STAP 4 - Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de groenten hier op, schenk de resterende olie over de groenten. Bak 15 minuten in de oven, schep de groenten voorzichtig om met een spatel en bak nog eens 10 minuten.
Liever thuisbezorgen?
Geen tijd of zin om deze overheerlijke scampi's met gegrilde groenten zelf te maken?
Je hoeft de Scampi's en gegrilde groenten alleen maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron.