Vegan rendang met spitskool
De spitskool rendang is een variatie op de Indonesische rendang, maar dan zonder vlees. Het gerecht is niet alleen vegan maar ook koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch én halal!
Ingrediënten (4 personen)
1 spitskool
3 stelen sereh (is citroengras)
2 limoenblaadjes
2 kleine rode pepers
7 dl kokosmelk
2 dl water
2 cm gember
2 cm laos
1 cm pandanblad
200 ml glutenvrij soja saus
Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze
STAP 1 - Snijd de sereh, rode pepers, pandanblad, laos, en gember heel fijn.
STAP 2 - Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak op hoog vuur aan. Voeg nu de kokosmelk en water toe.
STAP 3 - Snijd ook de spitskool in dunne reepjes, bak deze in een andere bakpan op laag vuur aan.
STAP 4 - Na ongeveer 10 minuten bakken schep je de spitskool bij het kokosmengel en laat je het geheel op laag vuur sudderen totdat de kool gaar is. Breng op smaak met soja saus.
De spitskool rendang is erg lekker met groene groentes, zoals: gekookte haricot verts en erwtjes. Maar champignons, gebakken in olie met knoflook, passen er ook goed bij.
De rendang met spitskool liever thuisbezorgd?
Je hoeft de rendang alleen nog maar op te warmen in de pan, au bain-marie, in de oven, of zo húp in de magnetron.
Bestel 'm hier